Butlletí maig - juny 2020

Us presentem un resum de les activitats que realitat la nostra ADF els mesos de maig i juny de 2020:

Recerca a Calonge

Els dies 3 i 4 de maig voluntaris de l'ADF van col·laborar amb Bombers en la recerca d'una persona gran perduda a la zona del Bescomptat de Cabanyes a Calonge - Sant Antoni. Per sort la senyora va ser localitzada al tercer dia en bon estat de salut caminant pel voral de la carretera de pujada a Romanyà de la Selva.

Prova pilot de pastura amb ases

L'ADF junt amb Rucs de les Gavarres hem iniciat una prova pilot de manteniment de les zones desbrossades del punt estretègic de gestió de Romanyà de la Selva. S'ha realitzat un tancat amb pastor elèctric i la intenció és alternar-ho amb remat de xais i cabres. S'anirà fent un seguiment per valorar-ne el rendiment.

Recuperació de mines d'aigua a Santa Cristina

Amb l'interès posat en mantenir punts d'aigua per la prevenció d'incendis i l'abeurament del bestià que en el futur faci el manteniment de franges, l'ADF col·labora amb l'àrea de patrimoni de l'Ajuntament de Santa Cristina per catalogar, recuperar i mantenir antigues mines d'aigua, basses i fonts en entorn forestal.

Reparació de les pistes de Puig Cargol i Can Baraca

L'ADF ha reparat el ferm de la pista de Puig Cargol i el ramal que baixa per Can Baraca entre els termes municipals de Calonge - Sant Antoni i Palamós. Aquesta actuació es finança amb un ajut a la gestió forestal sostenible de la Generalitat de Catalunya i el FEADER.

Execució de la franja de Puig Roquet a Mas Cases

S'ha executat l'obertura de la franja complementària del punt de gestió estratègic que va de Puig Roquet fins a tocar al Mas Cases per sobre de la urbanització Vall Repòs. Aquesta actuació es finança amb un ajut a la gestió forestal sostenible de la Generalitat de Catalunya i el FEADER.

Crema de restes vegetals a l'entorn de Cala Estreta

L'ADF va col·laborar amb l'Ajuntament de Palamós en la crema de les restes vegetals que el temporal Glòria va portar a la zona de les cales entre Castell i Cap de Planes. La intenció era reduir la disponibilitat de combustible per fer fogueres les nit d'estiu i així reduir el risc d'un ensurt en aquest paratge natural.

Coordinació INFOCAT

Amb l'arribada de l'època de risc d'incendis les reunions de coordinació entre els diferents cossos que hi intevenen es tornen a celebrar cada 15 dies. Les dues últimes s'han cel·lebrat al parc de Bombers de Calonge i a la seu de l'ADF.

Preventiu massissos 2020

L'ADF col·labora amb la Federació ADF Les Gavarres en el dispositiu de vigilància dels massisos de Les Gavarres i l'Ardenya. Del 17 de juny al 31 d'agost 1 vehicle a la zona de l'Ardenya i 2 a Gavarres s'encarregaran de vetllar per evitar incendis forestals. Les despeses van a càrrec d'una subvenció de la Diputació de Girona.

Vigilància a l'entorn de Castell

D'acord amb l'ajuntament de Palamós, del 24 de juny al 30 d'agost, l'ADF ha disposarà de dues persones amb el vehicle AVT de l'entitat per a tasques de vigilancia, conscienciació i proximitat l'entorn de Castell des de La Pineda d'en Gori a Cap de Planes.

Nous GPS a tots els vehicles

Hem instal·lat uns nous GPS a tots els vehicles de l'ADF que complementaran i milloraran l'actual sistema que teniem per radio. El nou sistema utilita qualsevol companyia de telefons de la qual tinguem senyal i envia la informació a l'aplicatiu de gstió de recursos ADF de Catalunya: controladf.cat